I køkkenet

Lækker is med chokolade-padder

Det er bare varmt, varmt og atter varmt udenfor og så skal der is til, og det skal helst være en lækker, cremet hjemmelavet is lavet på gode råvarer.

Isen her med chokolade-padder er bare guf, og et sikkert hit i familien, den har det bare med at forsvinde ret hurtigt når den først kommer ud af fryseren.

Opskriften rækker til 1 liter is, men kan nemt ganges op til den mængde som ønskes.

4 store chokolade-skildpadder
4 æggeblommer
100 gr sukker
1/2 stang vanille
4 dl økologisk piskefløde

Pisk æggeblommer med sukker til det bliver tykt og lyst i farven. Herefter piskes fløden til skum, og vanillekornene kommes i.

Rør æggecremen i flødeskummet. Samtidig hakkes skildpadderne i små stykker, hvorefter de kommes i flødeskummet og der røres godt rundt.

Hæld isen i en form og sæt den i fryseren, rør i isen med jævne mellemrum at undgå at isen skiller.