In Mad & Opskrifter on
17. august 2010

Malene Koudahl og dagens opskrift: Saftig kaffe-banankage

Kombinationen af banan og kaffe er bare supergod, og bananerne giver en dejlig svampet kage med et krydret pift fra kaffen og kanel’en.

Ofte ligger der lige et par bananer i frugtskålen, så de kan sagtens komme i kagen og blive brugt der – de er samtidig med at give fylde i kagen. Bananer er også godt for sundheden så du kan roligt spise kagen med god samvittighed.

Ingredienser:
150 gr stegemargarine
200 gr sukker
2 dl mørk sirup
2 æg
300 gr hvedemel
2,5 tsk bagepulver
4-5 godt modne bananer
1 dl stærk kaffe, skal være kold
2 tsk kanel

Hak margarinen i mindre stykker og kom sukkeret i, rør sammen. Tilsæt sirup og rør godt sammen, gerne med en elpisker.

Tilsæt æggene et af gangen og rør godt mellem hver. Kom mel, bagepulver og kanel i dejen skiftevis med den kolde kaffe. Mos bananerne og kom dem i dejen.

Smør en springform med margarine og hæld dejen i formen. Så skal kagen bare bages i ovnen i ca. 50-60 minutter ved 180 grader.

Drys kagen med flormelis når den er afkølet.

Se andre indlæg:

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Liselotte

    Mega god kage. Jeg lavede den i en franskbrødsform og betrak med mørk chokolade – lod den køle i køleskabet og spiste den dagen efter. FANTASTISK! men også rigtig lækker lun med flormelis som på opskriften!

    11. april 2011 at 5:13 Reply
  • Leave a Reply