Udgivet i Mad & Opskrifter d.
20. august 2010

Malene Koudahl og dagens opskrift: Italienske kødboller

Italienske kødboller minder i konsistens om de danske frikadeller og laves på lidt samme måde, formes dog istedet som små boller og steges på panden.

Det tager tid at lave kødbollerne idet farsen skal hvile og så skal de små kødboller formes i hånden, så det er ikke en ret du lige kaster dig ud i 5 minutter i spisetid.

Men det er absolut værd at bruge tiden på lave kødbollerne ordentligt og bruge den tid som det nu engang tager, for de smager bare godt i en god tomatsalsa og som tilbehør til en portion tagliatelle.

Nedenstående portion rækker til 4 personer og du skal bruge følgende ingredienser:

500 gr hakket svinekød
1 løg
1,5 dl rasp
1 fed hvidløg
1 æg
1/2 dl revet parmesan
2 dl lunt vand
Oregano
Basilikum
Salt og peber

Kom kødet i en stor skål, og rør det godt sammen med det hakkede løg, fintsnittet hvidløg, æg, rasp, revet parmesan, krydderier samt salt og peber.

Mens der røres tilsættes vandet lidt efter lidt, indtil farsen har en god og ikke for kompakt konsistens. Sæt farsen i køleskabet i 15 minutter.

På en pande varmes olivenolie og farsen formes til små boller, sæt dem ikke for tæt på hinanden på panden. Kødbollerne steges i ca. 4-5 minutter, og vendes med jævne mellemrum så de bliver stegte på alle sider.

Lav en tomatsalsa og kom kødbollerne i, kog en god portion tagliatelle som vendes i tomatsalsaen.

Server med rigeligt revet parmesan og brød til.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Skriv en kommentar