I køkkenet

Ferskengrød

Jeg har aldrig prøvet at lave ferskengrød før – findes der egentlig noget som kaldes ferskengrød ? men jeg har nu heller aldrig nænnet at bruge de dyrt indkøbte ferskner til grød. Her i Italien findes der simpelthen ferskner overalt i haver, frugthaver, køkkenhaver, i vinmarkerne og ikke mindst på de lokale markeder, så det er bare med at finde på opskrifter  og ideer på hvad de solmodne ferskner kan bruges til.

I disse dage har det blæst godt om aftenen og natten, og de modne ferskner er drysset af træerne, så nedfaldsfrugten er blevet brugt til en god omgang ferskengrød. De brugte ferskner er de lyse af slagsen, de er lidt mere tørre og ikke helt så søde i smagen som de gule, så i min verden egner de sig bedst til marmelade eller nu til min selvkomponerede ferskengrød.
Til grøden brugte jeg:

ca. 1 kg hvide ferskner
150 gr sukker
ca. 3 dl vand
3 tsk grødstivelse
1/2 tsk vanillesukker

Ferskenerne blev halveret og stenen fjernet, så blev ferskenerne skåret i små tern og hældt op i en gryde.

Hæld vandet over frugten, og lad det stå og koge ved svag varme i 20-25 minutter eller til frugten er mør.

Tilsæt sukker og vanillesukker, lad sukkeret blive opløst. Bland grødstivelse op med koldt vand i en lille skål, og kom det op i grøden – lad det lige få et kort opkog og sluk for varmen.

Hæld grøden op i en skål og drys med sukker så at grøden ikke trækker skind.