In Mad & Opskrifter on
29. august 2010

Malene Koudahl og dagens opskrift: Kanelscones

Scones hører traditionelt til på det engelske tebord, og spises med forskelligt tilbehør som smør, lemoncurd, flødeskum eller et udvalg af marmelader.

Andre lande har dog også taget traditionen til sig, og i Danmark er det en hyggelig spise til enten morgenbordet eller som et mellemmåltid om eftermiddagen.

De er utrolig hurtige og nemme at lave, dejen skal blot røres sammen, scones formes og en tur i ovnen i 10 minutter – nemmere kan det ikke være.

Denne opskrift er med kanel som giver en god krydret smag.

Opskriften giver ca. 14-16 scones

250 gr hvedemel
1 spsk bagepulver
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
20 gr sukker
1 1/2 del mælk
100 gr smør

Bland mel, kanel, bagepulver, sukker og salt sammen i en skål. Hak smørret i blandingen til det ligner groftrevet ost.

Tilsæt mælk, og saml dejen. Nu rulles dejen ud på et meldrysset bord, dejen skal være ca. 1 cm tyk, brug toppen af et glas til at udstikke dejen med.

På en bageplade lægges et stykke bagepapir, og dejcirklerne placeres ovenpå så der er luft imellem dem.

Bages i ovnen ved 200 grader i omkring 10 minutter. Spis dem lune med smør og marmelade.

Se andre indlæg:

Previous Post Next Post

Leave a Reply