In Mad & Opskrifter on
5. september 2010

Malene Koudahl og dagens opskrift: Ovnbagt grøntsagsfad med kylling

Efterår og vinter hænger sammen med gode danske rodfrugter, og der findes rigtig mange sunde og lækre rodfrugter som er nemme at have med at gøre.

Der er selvfølgelig de klassiske kartofler, gulerødder og rødbeder, men har du egentlig nogensinde prøvet skorzonerrødder, pastinak, persillerod eller selleri…og der findes mange flere.

Jeg bruger ofte og gerne rodfrugter i madlavningen, fordi det smager rigtig godt og så er det sundt.

Hvordan bruger du så rodfrugterne ?
Jeg bruger dem ofte i supper – hvor de svitses, koges og blendes, eller skåret i strimler, tern mv. og  stegt let på panden, eller klassikeren som også er den som oftest bliver brugt, er et grøntsagsfad i ovnen. Grøntsagsfadet kan varieres i en uendelig, udfra hvad du har i køkkenet, køkkenhaven eller blot har lyst til.

I denne opskrift er der også brugt kylling, så det faktisk bliver en ret som i sig selv udgør et helt måltid.

Rækker til omkring 4 personer:

2 løg
2 fed hvidløg
4 store gulerødder
2 pastinakker
6 store kartofler
4 kyllingebryster
Olivenolie
Timian
Salt og peber

Grøntsagerne skylles og skæres i tern, hvidløg pilles og snittes fint, løg pilles og skæres i smalle både.

Skær kyllingebryst i mindre stykker og brun dem på panden i et par minutter.

Hæld olie i et stort fad, fordel kylling i bunden af fadet og dæk med grøntsagerne. Fordel en sjat olivenolie henover og vend godt rundt, sammen med salt, peber og timian.

Sæt fadet i ovnen i ca. 60-70 minutter ved 200 grader.

Server skiver af godt rustikt brød til, så har du en god efterårs- eller vinterret.

Se andre indlæg:

Previous Post Next Post

Leave a Reply