Udgivet i Mad & Opskrifter d.
20. december 2010

Så er der bagt julesmåkager – brunkager og vanillekranse


Sidste weekend stod programmet på bagning af brune kager og  i denne weekend var det så vanillekransene som stod for tur.

Begge resultater er blevet supergode, sprøde og lige som julesmåkager nu engang skal være. Der er bagt en stor portion af hver, men de skal såmend nok hurtigt få ben at gå på.

Duften af både de brune kager og vanillekransene sad bare i håret og tøjet efter bagningen, men det er vel nu heller ikke den værste lugt som findes.

Opskrift på brunkager – hentet fra bagsiden af posen med potaske fra Dr. Oetker
Giver ca. 250 småkager

1,5 tsk potaske
0,5 dl vand
250 gr stegemargarine
200 gr sirup
200 gr sukker
500 gr hvedemel
1 pose brunkagekrydderi
30 gr smuttede, finthakkede mandler
30 gr hakket appelsinskal (kan udelades)

Opløs potasken i vandet.

Herefter smeltes margarine, sirup og sukker i en gryde ved lav varme og potasken røres i. Lad blandingen stå til den er afkølet og håndvarm.

Bland mel, brunkagekrydderi, mandler og appelsinskal sammen i en stor skål, det hele æltes godt sammen.

Tril nu dejen til tykke pølser – ca. 4 cm i diameter og læg dem køligt til dagen efter.

Næste dag skæres pølserne i tynde skiver som lægges på en bageplade med bagepapir.

Bages i ovnen ved 180 grader i ca. 8 – 10 minutter.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Skriv en kommentar