I køkkenet

Rabarberkage

Rabarber findes i mange danske haver og kan bruges til utrolig meget, det er lækkert om sommeren at kunne spise en hjemmelavet rabarberkompot til en stegt kylling, eller hvad med en kølig rabarbergrød eller en tallerken kold rabarbersuppe på en lun sommeraften.

Desværre har Italien ikke tradition for at dyrke rabarber, der er simpelthen for varmt men ind i mellem kan det godt lykkes at finde en lille portion rabarber på det lokale marked her i den nordlige del af landet. Det har vi i hvertfald haft held med et par gange men de findes kun i meget begrænset mængde så det er bare med at få købt mens man har chancen, så der ryger som regel gerne et par bundter ned i kurven.

Rabarber er en knold-plante og kan kendes på sine lange røde stængler med store grønne blade, det er en god ide hvis du regelmæssigt sørger for at hive stænglerne op så der kan komme nye skud til, og hele tiden komme med sprøde rabarber.

Som oftest laver jeg rabarbergrød, men en god rabarberkage er heller ikke dårligt.

Her er opskriften på en lækker rabarberkage som bør serveres lun med enten creme fraiche, flødeskum eller en klat vanilleis til.

Du skal bruge:

1 stort bundt rabarber, ca. 300-350 gr når blade og bunden er skåret fra
120 gr hvedemel
200 gr brun farin/puddersukker
2 æg
50 gr hasselnødder
100 gr stegemargarine
1 tsk bagepulver
2-3 spsk sukker
Flormelis til at drysse på kagen

Skyl rabarber og skær dem i stykker på ca. 2 cm, i en dyb tallerken blandes rabarberstykker med det almindelige sukker.

Smelt stegemargarinen og lad det køle.

I en skål piskes æggene sammen med brun farin, til det bliver luftigt og skummende. Tilsæt smeltet margarine, hvedemel, hakkede hasselnødder, bagepulver og bland godt sammen. Til sidst vendes rabarberstykkerne i dejen og den hældes i et smurt ovnfast fad.

Inden kagen kommer i ovnen drysses den med flormelis, bages  i ovnen ved 180 grader i 45 minutter.

Hasselnødderne kan godt udelades, men giver et rigtig godt pift til rabarbernes syrlighed.