Udgivet i Mad & Opskrifter d.
9. juli 2011

Lækker jordbærtærte

Sommertid er lig med jordbærtid, det er der ingen tvivl om. Det er bare om at nyde jordbærsæsonen mens muligheden er der. Uanset om det er jordbær fra egen have, købt ved en bod i vejsiden eller nede i supermarkedet så smager nye, friske jordbær bare himmelsk.

Det er dejligt at sidde at nyde en portion friske jordbær med mælk, en sjat piskefløde og et drys sukker, som en god afslutning på aftensmaden.

Denne tærte med jordbær er ren nydelse, men også en kaloriebombe med både chokolade og creme men det skal der nu engang også være plads til.

Opskriften rækker til 8 personer

Til tærtedejen skal du bruge:

150 gr hvedemel
100 gr bagemargarine
50 gr sukker
1/2 æg

Til fyldet skal der bruges:

100 gr bagemargarine
100 gr sukker
100 gr marcipan
1/2 æg

Til cremen skal der bruges:

2,5 dl mælk
1 stor portion kagecreme
2,5 dl piskefløde

Dertil skal der bruges omkring 100 gr mørk chokolade til at smøre på tærte bunden.

Først smuldres margarinen i melet til det ligner groftrevet ost, tilsæt sukker og æg. Ælt dejen sammen til det bliver en god fast klump.

Sæt dejen på køl i ca. 30 minutter.

I mellemtiden kan du lave fyldet ved at piske margarine og sukker godt sammen, riv marcipanen på den grove side og kom det i margarine-sukker blandingen. Tilsæt det halve æg og bland godt sammen.

Tærtedejen rulles ud og lægge sop i en smurt tærteform på ca. 23 cm i diameter, fordel fyldet ovenpå dejen og sæt tærten i ovnen ved 200 grader og bag den i ca. 20 minutter til kanten er sprød.

Tag kagen ud af ovnen, lad den køle og smør smeltet chokolade på tærtebunden.

Til cremen piskes fløden til skum som blandes i den færdige kagecreme, fordel cremen over tærten.

Bærrene skylles og toppen fjernes, halver jordbærrene og fordel dem ud over tærten.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Skriv en kommentar