Udgivet i Mad & Opskrifter d.
9. april 2012

Malene Koudahl og dagens opskrift: Scones med tranebær

Der gik lige bageflip i det i dag, og det blev til nybagt franskbrød, disse scones med tranebær samt en portion scones med rosmarin(efter ønske fra manden).

Der lå en pose med tørrede tranebær inde i skabet, og jeg havde overvejet at bage en portion boller med tranebær, solsikkekerner mv., men der opstod en pludselig trang til scones så der blev taget en hurtig beslutning og bollerne må vente til en anden dag.

Så denne opskrift blev brygget sammen og resultatet er blevet rigtig godt.

Opskriften giver ca. 15 scones

4 dl hvedemel
50 gr. stegemargrine
50 gr sukker
3 tsk bagepulver
125 gr tørrede tranebær
Saften af 1 appelsin
2 dl mælk

Læg tranebær i en skål og hæld appelsinsaften over, lad stå i 1 times tid.

Smuldr stegemargarinen i melet, til det ligner groft revet ost. Tilsæt sukker, tranebær, mælk og bagepulver. Saml dejen og ælt til den er fast og elastisk.

Drys mel på bordet og rul dejen ud i ca. 1,5 cms tykkelse. Brug et drikkeglas til at stikke scones’ene ud med.

Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 10-12 minutter til de er sprøde og gyldne.

Spises med lemon curd eller koldt smør på.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Skriv en kommentar