I køkkenet

Malene Koudahl og dagens opskrift: Tærte med grønne asparges

Det er asparges-tid, og der bliver spist rigtig mange asparges her i huset, det er både grønne og hvide asparges, dog nok primært de grønne, som er nemmere at få i supermarkederne.

En af de foretrukne retter med asparges er risotto med grønne asparges, men også asparges omviklet med pancetta er en favorit.

Denne opskrift er lavet frit efter fantasien, hvad der var tilgængeligt i køleskabet og så er den god på en varm dag.

Så her kommer min hjemmekomponerede opskrift på tærte med  grønne asparges.

1 tærtedej

250 gr friske grønne asparges
4 æg
1,5 dl mælk
Stor håndfuld revet ost, gerne parmesan
Salt og peber

Rul tærtedejen ud og fordel den i en smurt tærteform, prik bunden med en gaffel.

Asparges skylles og den tørre bund skæres fra, skær asparges i 1,5 cm lange stykker.

Til fyldet kommes de 4 æg i en skål, tilsæt mælk, ost samt salt og peber. Pisk godt sammen.

Fordel asparges-stykker på tærtebunden, og hæld æggemassen over.

Sættes i ovnen på 180 grader i 40-45 minutter til massen er stivnet og blevet gyldent.