Udgivet i Glimt fra hverdagen d.
19. august 2013

Italienerne er vilde med nordisk design

VitrineskabNordisk design når det gælder boligindretning og sjove ting til hjemmet, er den helt store dille i Italien. Boligmagasinerne har næsten hver måned en flere siders boligreportage, den ene måned er det fra et dansk hjem, næste måned fra en svensk bolig eller måske fra et norsk hjem.

Hver enkelt reportage er illustreret med masser af billeder, samt små tips til hvordan italienerne kan kopiere de enkelte ideer og detaljer. Dertil kommer flere sider med forslag og ideer til butikker, hvor læserne kan købe ting som minder om dem i reportagerne.

En tur i et italiensk Ikea i en weekend kan ikke anbefales, medmindre du har rigtig god tid, god portion tålmodighed og er parat til at skulle bane dig vej gennem et hav af italienere på opdagelsestur i den fagre nye verden af svensk/nordisk boligindretning. Første gang jeg oplevede dette fænomen, var jeg ikke forberedt på hvor stor en effekt Ikea og deres store udbud af møbel-opstillinger havde på italienerne. Selvom der i Danmark sagtens kan være mange mennesker i Ikea, så er det ingenting i forhold til antallet af nysgerrige italienere som tager i Ikea for oplevelsens skyld. Men det er samtidig også meget sjovt, at se hvor interesserede italienerne er i de svenske møbler og alt det mulige inventar til hjemmet. Møbler som mange af os danskere er vokset op med som del af vores børneværelse, eller vores første lejlighed, hvor der ikke er råd til dyre arkitekt-tegnede møbler på en udeboendes SU. Uanset om vi er svenskere, danskere eller nordmænd så indgår Ikea i vores boligindretning – det er blevet en del af Skandinavien.

Det er vores lyse og enkle nordiske stil som tiltrækker italienerne, hvis boligindretning som ved første indtryk virker meget mørk og tung med store møbler som fylder meget i de små rum. Os skandinaver har en evne til at kunne indrette et hjem på enkel og stilfuld måde og så give lige pifte op med spændende farver og sjove ting på de rigtige steder – noget som italienerne og især de unge italienere er helt begejstrede for. De lave priser spiller da også en væsentlig faktor.

Ingen tvivl om at nordisk design og livsstil går som varmt brød i Italien, hvorimod nordboerne er vilde med den sydlandske mad og vin, så et eller andet sted går regnestykket vist lige op.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Skriv en kommentar