Udgivet i Mad & Opskrifter d.
15. september 2013

Malene Koudahl og dagens opskrift: Chokoladekage med mørk og hvid chokolade

Chokoladekage1
Nu hvor efteråret så småt er ved at snige sig ind på os, er det også tid til en god kage til en friskbrygget kop kaffe en lørdag eftermiddag.

Efter at have kigget i skuffer og skabe, faldt jeg over en plade mørk og en plade hvid madlavningschokolade – de måtte jo kunne bruges til noget kreativt på kagefronten.
Så det blev der denne chokoladekage ud af, den mørke chokolade blev smeltet, hvorimod den hvide chokolade blev hakket – desværre smeltede den hvide chokolade væk under bagningen, så næste gang vil jeg komme mere hvid chokolade i og hakke det mere groft for at undgå at det forsvinder. De skulle jo gerne have ligget inde i kagen som små lækre og overraskende bidder af chokolade men sådan skulle det ikke være. Så bedre held næste gang.

Til en almindelig springform skal bruges:

100 gr flydende stegemargarine4 æg
En lille kop stærk kaffe
150 gr mørk chokolade
50 gr hvid chokolade
2 dl sukker
1 spsk honning
2,5 dl hvedemel
1 tsk bagepulver

Start med at piske æggene sammen med sukker og honning, til det bliver en tyk og cremet æggesnaps. Herefter tilsættes mel, smeltet mørk chokolade, hakket hvid chokolade, kaffe og bagepulver.

Rør det hele godt sammen og fordel dejen i en smurt springform.

Chokoladekage2Bag kagen i ovnen ved 175 grader i 40-45 minutter. Du kan eventuelt drysse den med flormelis når den er kølet af.

Resultatet blev en let chokoladekage med god smag, som sagtens kunne serveres som dessert med vanilleis og frisk frugt til.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Skriv en kommentar