I køkkenet

Spinatlasagne med valnødder

Spinatlasagne2

Det er rigtig mange år siden at jeg har lavet denne ret sidst, hvorfor der er gået så lang tid ved jeg egentlig ikke for retten smager rigtig godt og er et godt alternativ til den klassiske lasagne og så er den jo også sund.

Denne lasagne har spinat som hovedingrediens istedetfor kødsauce, den kan sagtens laves med en bechamelsauce men jeg foretrækker at lave den uden og bare med spinat og tomatsauce.

Opskriften giver en portion til ca. 4 personer

500 gr frossen spinat
400 gr hytteost
100 gr valnøddekerner
2 dåser flåede tomater med basilikum
2 løg
Lasagneplader
Revet ost

Start med at tø spinaten op, og lad den dryppe godt af for det vand som sidder i spinaten – brug evt. en si til at få så meget vand ud som muligt. Hvis ikke du får det meste af væden ud fra starten, bliver lasagnen temmelig våd – som det vist fremgår meget tydeligt af billedet.

Snit løgene fint og steg dem gyldne i en gryde, kom de to dåser flåede tomater i og lad det stå og småsimre i ca. 10 minutters tid til det er kogt godt igennem.

Lun spinaten i en gryde, vend den sammen med hytteosten og grofthakkede valnøddekerner.

I bunden af et firkantet fad som lige er dryppet med olie, lægges først et lag lasagneplader, herefter lægges et lag spinat-osteblanding, ovenpå lægges et lag lasagneplader efterfulgt af tomatsalsaen. Gentag med et lag lasagneplader, spinatblanding, lasagneplader og tomatsalsa indtil der ikke er mere tilbage eller ikke kan være mere i fadet. Det øverste lag skal være tomatsalsa. Hvis du herne vil have bechamelsauce i så fordeles den ovenpå tomatsalsaen inden næste lag lasagneplader kommes på.

Fordel godt med revet ost ovenpå lasagnen og sæt den i ovnen i 40 minutter ved 200 grader.