Udgivet i Glimt fra hverdagen d.
3. december 2013

Tag på julemarked

Christmas market in Bolzano
December måned byder på masser af hyggelige julemarkeder, fyldt med boder med alverdens spændende julepynt, sjove gave-ideer og ikke mindst varmende gløgg og lune æbleskiver – det hører bare til. Julemarkeder, hvor der let kan bruges mange timer på at kigge på bodernes udbud af varer og ellers hygge sig med varm kakao, småkager eller hvad der nu kan fåes af lækkerier.

Jeg synes, at det er rigtig hyggeligt at gå på julemarkeder og lade julestemningen lige så stille sive ind. Julemarkederne er i de sidste år blevet mere og mere populære i Danmark, mange af de danske herregårde og slotte åbner nu dørene for hyggelige julemarkeder i weekenderne op til jul.

Julemarkeder er – og har altid været en stor tradition i Tyskland hvor byer som Dresden, Berlin, Lubeck og mange flere afholder deres eget julemarked. De tyske julemarkeder har et hav af boder med alt fra julepynt, kunsthåndværk til lokale specialiteter, og underholdning for hele familien. Den tyske tradition med at holde julemarkeder går langt tilbage i tiden, faktisk så langt tilbage som til middelalderen og er siden blevet en tradition som opretholdes idag selvom det nu har et mere hyggeligt og afslappet præg.

Her kan du finde nogle af Tysklands kendte julemarkeder som er indenfor rækkevidde fra Danmark.

Lübeckbyen Lübeck er kendt for sit flotte og et af de ældste julemarkeder, som blandt andet finder sted i byens gamle bydel og med mange mindre julemarkeder fordelt over det meste af byen. Julemarkederne starter d. 25. november og varer til 30. december 2013. Læs mere om Lübeck’s julemarked på linket – julemarked i Lübeck

Flensburgindenfor kort afstand af Danmark findes det mindre julemarked i Flensburg, hvor byens lange gågade Rote Strasse er fyldt med boder med kunsthåndværk af både tysk og nordisk præg. Julemarkedet holder åbent fra d. 25. november – 30. december 2013. Læs mere om Flensburg’s julemarked på linket – julemarked i Flensburg

Hamburg – overalt i Hamburg er der store og små julemarkeder i alle afskygninger, se de tusinder af tændte lys, mærk duften af julegodter og brændte mandler, gå på opdagelse blandt de mange boder med spændende kunsthåndværk.  Julemarkedet åbner d. 25. november og lukker d. 30. december 2013. Læs mere om julemarked i Hamburg på linket – julemarked i Hamburg

Berlin – Berlin har tradition for at fylde byen med flere julemarkeder hvoraf det mest kendte finder sted på
Gendarmenmarkt ved Unter den Linden, samt på Alexanderplatz og alle er værd at besøge hvis du er i Berlin i december måned. Julemarkedet holder åbent fra d. 25. november – 31. december 2013. Læs mere om Berlin’s julemarkeder på linket – julemarked i Berlin

Tidligere indlæg Næste indlæg

Skriv en kommentar