In Mad & Opskrifter on
27. januar 2014

Malene Koudahl og dagens opskrift: Lasagne

Lasagne er en klassisk og helt traditionel ret i det italienske køkken, en ret som er rigtig hyggelig at bruge tid på at tilberede for at få den helt rigtige smag og konsistens.

Her i huset laver jeg lasagne ret ofte, for udover at smage supergodt så er det også en ret som er god til forkælelse når der skal slappes af i weekenden.

Tilberedningen af ragu’en – kødssaucen, starter flere timer før retten skal være færdig for en god ragu skal stå minimum 1-2 timer og simre på komfuret for at samle saft og kraft.

Så det kræver tid at lave en god lasagne, ikke noget med at lave raguen på 10 minutter og så lægge lasagnen sammen og i ovnen – det duer bare ikke, og smager også derefter, så glem det.

Opskriften rækker til 4 personer

500 gr blandet hakket okse- og svinekød
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
1 pakke pancetta i tern
750 ml tomat passata
Salt og peber
Lasagneplader
Bechamelsauce
Revet ost

Snit løg og hvidløg fint og steg dem gyldne i olivenolie, tilsæt pancetta. Herefter tilsættes gulerødderne som er hakket helt fint.

Tilsæt det hakkede kød og sørg for at det bliver godt brunet.


Nu fordeles tomat passata i gryden og rør godt rundt.

Lad kødsaucen stå og simre ved svag varme i minimum 1-2 timer, lad låget ligge på klem. Rør i gryden en gang i mellem.


Nu skal lasagnen lægges sammen, start med at lægge et lag lasagneplader i et olieret ildfast fad, læg så et lag kødsauce – efterfulgt af et lag bechamelsauce, for så at slutte med et lag lasagneplader.


Fortsæt med at lægge lasagneplader, kødsauce og bechamelsauce indtil der ikke er mere – husk det sidste lag skal være kødsauce.


Fordel et godt lag revet ost hen over lasagnen.


Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader i 40 minutter, så osten bliver sprød og gylden.

Så er det bare at sige velbekomme….

Se andre indlæg:

Previous Post Next Post

Leave a Reply