In Mad & Opskrifter on
5. april 2014

Hjemmelavede flødeboller

Floedeboller5
Fornylig så jeg på Facebook, en italiener som efterspurgte en opskrift på flødeboller og fik lyst til selv at prøve at lave flødeboller. Min umiddelbare tanke var, at det kan da vel ikke være så svært 😉 !!! men jeg blev klogere….

Nu skulle det så være, og idag gik jeg igang med projekt hjemmelavede flødeboller, så frem med de indkøbte ingredienser og redskaber.

Den første del gik da også fint, kransekage-bundene blev bagt og skummet pisket stift. Så skulle jeg sprøjte skummet på bundene, det krævede lige lidt tilvænning med at finde den rette teknik for at få placeret skummet ordentligt på hver bund. Det er nemmere hvis skummet ikke sprøjtes så det giver en høj flødebolle, men mere sørge for at lave en harmonisk og ikke for høj flødebolle, så er den også nemmere at overtrække med chokolade.

Flødebollerne smagte supergodt og der går nok ikke lang tid før jeg kaster mig ud i det igen, næste gang vil jeg eksperimentere med lidt forskellig smag evt. tørrede hindbær eller måske lakrids.

Opskriften gav 11 flødeboller, men hvis bundene laves lidt mindre kan der sagtens blive til 12 stk.

3 æggehvider
110 gr sukker
200 gr kransekagemasse
250 gr mørk chokolade (kan lige så bruge hvid chokolade)

Rul kransekagemassen ud i ca. 4-5 mms tykkelse og stik cirkler ud med et glas el. lign i den ønskede størrelse.

Floedeboller2
Bag bundene i ovnen ved 170 grader i ca. 6-7 minutter, til de er gyldne og sprøde.

Floedeboller1
Æggehvider piskes med 1/3 af sukkeret, tilsæt mere sukker når den første portion er helt opløst, fortsæt til alt sukkeret er brugt og opløst, fortsæt med at piske indtil skummet er meget stift.

Floedeboller3
Kom fyldet i en sprøjtepose med stor tylle, fordel fyldet på hver bund så de går op i en pæn top.

Stil herefter flødebollerne til tørre i minimum 1 time, meget gerne i 2 timer.

Floedeboller4
Smelt chokoladen over vandbad, chokoladen skal være flydende så den nemmere fordeler sig over flødebollerne.

Du kan vælge enten at vende flødebollerne i en skål med den smeltede chokolade, eller fordele chokoladen med en ske. Hvis du vælger at vende dem i chokoladen så pas på at fyldet ikke falder af og ender nede i chokoladen – det kan nemlig meget nemt ske.

Pynt med krymmel el. andet inden chokoladen når at tørre helt.

 

Se andre indlæg:

Previous Post Next Post

Leave a Reply