In Mad & Opskrifter on
17. april 2014

Frikadeller med perlebygsalat

Frikadeller med perlebygsalat
Aftensmaden i går aftes stod på frikadeller – klassiske med et sydlandsk pift og så en lun perlebygsalat.

Jeg har ikke prøvet at bruge hverken perlebyg eller perlerug før, men har været nysgerrig så derfor stod der en pakke af hver i køkkenskabet. Så istedetfor en klassisk grøn salat, blev det til en salat med perlebyg.

Selvom der på pakken står at de er forkogte, så skulle de nu alligevel koges i 15 minutter så de blev sat til at koge samtidig med at farsen til frikadellerne blev rørt sammen.

Til salaten blev der brugt ca. 120 gr forkogt perlebyg, 1 forårsløg, lidt broccoli og 1 lille rødløg.

Forårsløg, broccoli og rødløg blev snittet fint, og vendt sammen med den kogte, afkølede perlebyg. Hæld lidt olivenolie over og vend rundt, smag til med salt og peber.

En god og mættende salat som sagtens kan varieres med forskellige friske grøntsager, efter smag og behag. Efter mit første og vellykkede forsøg med perlebyg, vil jeg forsøge mig med en perlebyg-risotto.

 

Se andre indlæg:

Previous Post Next Post

Leave a Reply