I køkkenet

Marengs

Marengs

Når jeg laver is har jeg altid en portion æggehvider til overs, og så er det jo nærliggende at lave marengs som kan spises til isen.

Marengs er meget nemt at lave, og så er det en rigtig god måde at få brugt æggehviderne, portionen her giver ca. 20 marengs.

4 æggehvider
4 spsk sukker

Pisk æggehviderne helt stive, skålen skal kunne vendes med bunden i vejret uden at indholdet falder ud.

Tilsæt sukker og pisk til det bliver en sej, luftig æggemasse.

Kom æggemassen i en sprøjtepose med stjerneformet spids, og sprøjt ud i små toppe – du kan enten lave det som helt små toppe – marengskys, eller større toppe – det er helt op til dig.

Bages i ovnen ved 100 grader i 1 time, så får de en sprød yderside og samtidig en let sej konsistens indeni.

Lad dem køle af inden de kommes i en dåse.

Hvis du ønsker en anden smag, kan du tilsætte for eksempel 2 spsk kakaopulver til æggemassen, eller måske lakridspulver.

Marengs i daase