I køkkenet

Æblekage med marcipan

Aeblekage med marcipan
Med efterårets friske og sprøde æbler er det for fristende hele tiden at lave en æblekage. For en lun, friskbagt æblekage med kold flødeskum på en kedelig, grå efterårsdag er ikke så tosset.

Udvalget af forskellige typer af æblekager er faktisk også temmelig stort, når man først kommer i gang med at undersøger hvad der findes af opskrifter i gamle kogebøger, eller for den sags skyld i udenlandske kogebøger eller madblade, for det er meget sjovt at se hvordan æbler bruges i andre lande.

Jeg bruger ofte og gerne marcipan i kombination med æbler, fordi jeg synes de passer godt sammen og giver en god kontrast så det blev også løsningen i denne kage. Nogle gange ender en humpel marcipan fra julen sine dage i køleskabet som en noget tør og kedelig rest, så hvorfor ikke bruge den i en lækker æblekage, hvor den kan få lov til at udfolde sig meget bedre end på en hylde i køleskabet.

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser
8 faste spiseæbler
120 g hvedemel
80 g sukker
100 g smør
2 æg
80 g marcipan
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillesukker

Flormelis

Tilberedning
Æblerne skylles, kernehuset fjernes og æblerne skæres i ikke for tykke både. Fordel æblebådene i et smurt ovnfast fad.

Smørret, sukker og vanillesukker smuldres godt sammen med revet marcipan. Tilsæt æggene et ad gangen, tilsæt herefter mel og bagepulver. Bland det hele godt sammen.

Fordel dejen over æblebådene, sørg for at dejen er fordelt godt over æblerne. Kagen bages i ovnen ved 170 grader i ca. 30-40 min. Når kagen er kølet af, drysses med flormelis.

Serveres lun med creme fraiche eller kold flødeskum til.