Udgivet i Mad & Opskrifter d.
21. december 2014

Hjemmelavede havregrynskugler

Havregrynskugler
Det er mange år siden at jeg har lavet havregrynskugler, faktisk kan jeg ikke lige huske præcis hvornår jeg sidst har lavet hjemmelavede havregrynskugler. Med sådan en søndag før jul, var det lige det rette tidspunkt for hygge og hvad bedre end at gøre det med havregrynskugler og friskbrygget kaffe.

Så efter lidt søgen på nettet, faldt jeg over en opskrift på Dr. Oetkers hjemmeside som virkede ok – det vil sige ikke for sød, og resultatet er også blevet rigtig godt og ligesom forventet. Opskriften gav ca. 30 havregrynskugler og jeg valgte at undlade at tilsætte romaroma.

Opskriften følger her:

100 gr blødt smør
75 gr flormelis
100 gr kokosmel
100 gr fine havregryn
4 spsk. usødet kakao
2 spsk vand

Forskelligt krymmel til pynt

Smørret tages ud af køleskabet i god tid i forvejen, så det kan nå at blive blødt og derved nemmere at arbejde med.

I en skål blandes det bløde smør med havregryn, kokosmel, flormelis, kakao og vand. Det bedste er ganske enkelt at bruge fingrene til at blande det hele sammen med.

Når massen er samlet til en stor klump, formes små kugler som vendes i den valgte krymmel.

Havregrynskuglerne opbevares i en dåse i køleskabet.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Skriv en kommentar