Udgivet i Mad & Opskrifter d.
14. november 2015

Lav din egen chokolade-pakkekalender

Julen og december måned nærmer sig hastigt, og så er det tid til hygge, julekager og ikke mindst lækker chokolade. En gammel tradition er, at give en man holder af en julekalender som indeholder små, overraskende gaver til dagene fra 1. – 24. december.

Men hvorfor ikke forkæle dig selv eller en du holder af med din helt egen hjemmelavede marcipan julekalender, med 24 søde konfektstykker frem til det endelig bliver juleaften.

Den personlige og hjemmelavede julekalender med søde konfektstykker vil uden tvivl være et populært hit i alle familier. Og så er kalenderen både nem og hyggelig at lave. Du kan sagtens bruge nogle af dine klassiske opskrifter, som du laver jul efter jul.

Her er en opskrift på citruskonfekt, men du kan også variere konfektstykkerne med marcipan med lakrids- og skovbærsmag, som allerede nu findes i de fleste butikker.

Citruskonfekt
1 pakke Original Odense Marcipan
Skallen fra 1 økologisk citrusfrugt (citron eller appelsin)
200 g mørk chokolade
Hvid eller lys chokolade til at skrive tal med

Ælt marcipanen sammen med tynde strimler af skallen fra citrusfrugten og form stykkerne til små firkanter eller runde stykker i mundret størrelse. Du kan også bruge en udstikker til at forme stykkerne.

Marcipanstykkerne overtrækkes med smeltet chokolade og pyntes med tal lavet af smeltet hvid eller lys chokolade.

Tip: Den hvide smeltede chokolade kan røres op med pastafarve i f.eks. rød, så man kan skrive tallene med rød chokolade.

Se hvordan man tempererer chokoladen, så den bliver fin og med knæk på www.odense-marcipan.dk under “den søde skole”.

Du kan finde mange flere opskrifter på lækre chokolade, på Odense Marcipans hjemmeside – www.odense-marcipan.dk

Chokokalender2

Tidligere indlæg Næste indlæg

Skriv en kommentar