In Mad & Opskrifter on
23. april 2016

Sommerlig cheesecake med rabarber

Noget af det bedste ved foråret, er når de første fine og røde stilke rabarber kan høstes. Når først frosten og kulden er væk fra jorden, går der ikke lang tid før de røde rabarberknolde begynder at vokse ude i haven. Så er det bare med at væbne sig med tålmodighed til de er store nok til at blive taget op.

Vi har altid haft rabarber i haven i mit barndomshjem, og det har været en tradition at der blev lavet kompot af de første fine rabarber. Senere når rabarberne blev større, blev de brugt til kager eller desserter og ikke mindst grød eller suppe. Midt på sommeren når jordbærsæsonen gik igang, stod den på at lave marmelade med rabarber og jordbær.

Umiddelbart ser vi rabarber som en frugt, men det hører rent faktisk under kategorien grøntsager. Men uanset kategori så bliver den nok mest brugt i den søde del af køkkenet.

Her får du opskriften på en cheesecake med gele af rabarber, hvor du kan bruge de første sprøde rabarberstilke.

Opskriften rækker til ca. 8 personer

BUND:
175 g (Digestive) kiks
1 spsk. sukker
50 g Original Odense Marcipan, revet
100 g smeltet smør

FYLD:
500 g flødeost
Korn af en halv vaniljestang
2 dl sukker
3 små æg

GELÈ
500 g rabarber, i grove stykker
3 dl sukker
3 spsk. limesaft
En kvart dl vand
5 blade husblas

Start med at tænde for ovnen på 175°C.
Knus kiksene, bland dem herefter med sukker og revet marcipan. Smelt smørret og bland det i kikseblandingen. Fordel kikseblandingen i bunden af en springform (ca. 24 cm), og tryk det godt sammen til en fast bund. Sæt formen med kiksebunden i køleskabet mens du i mellemtiden forbereder fyldet.

Bland flødeosten med vaniljekorn og sukker. Tilsæt herefter æggene et ad gangen, rør godt imellem hver. Hæld fyldet i formen ovenpå kiksebunden, og bag kagen i den forvarmede ovn i ca. 60 minutter, eller til osteblandingen har sat sig.

Tag kagen ud, lad den køle lidt på køkkenbordet. Sæt den derefter i køleskabet og lad den blive helt kold.
Kom rabarber, sukker, limesaft og vand i en kasserolle og lad det simre i 20 minutter, og derefter trække i 20 minutter. Sigt og lun lidt af saften.
Udblød husblassen i koldt vand. Smelt den i den lune saft. Rør al saften sammen og sæt geléen koldt lidt. Ca. 30 minutter, men rør jævnligt, for at sikre dig at den ikke begynder at sætte sig.

Hæld den afkølede (men ikke stivnede) gelé på kagen og sæt kagen tilbage i køleskab i mindst 1 time, eller til geleen har sat sig.
Servér kagen kold.

Find flere opskrifter og inspiration på – www.odense-marcipan.dk

Cheesecake med rabarber

Rabarber3

Se andre indlæg:

Previous Post Next Post

Leave a Reply