Glimt fra hverdagen

Miniferie til Østrig

Vi er lige kommet hjem efter en miniferie til Østrig, så nu sidder vi og fordøjer de mange dejlige indtryk. I den foregående uge fra søndag til torsdag var residensen forlagt til regionen Kärnten i det sydlige Østrig, nærmere betegnet byen Eberstein.

Det er en del af Østrig vi ikke kendte noget til – andet end navnet. Østrig er som oftest et land som vi kører igennem på turen mellem Italien og Tyskland. Men denne gang valgte vi, at nu ville vi opleve denne del af landet på nærmere hold.

Dagene blev brugt til at opleve området, herunder en tur op i udsigtstårnet Pyramidenkogel. Et udsigtstårn som ikke lige falder ind i det grønne landskab, og så gør det alligevel – for formen minder om de grankogler som området er præget af, når man bevæger sig lidt op i højden.
Tårnet ligger i 850 meters højde og herfra er der udsigt over den nærliggende Wörthersee og det sydlige Kärnten. I 2012 blev det oprindelige tårn fra 1950 ombygget, og indeholder nu en udvendig trappe samt en rutschebane !! – ja, lige præcis. En lukket rutschebane som kører rundt og rundt, fra 10. etage og ned til bunden af tårnet – sikkert en sjov og helt unik oplevelse, men vi holdt os nu engang til trappen på nedturen.

IMG_0824
Pyramidenkogel – et fantastisk udsigtspunkt med udsyn til en stor del af området
IMG_0833
Burg Hochosterwitz

Et must på turen var selvfølgelig borgen Hochosterwitz, bygget på toppen af en 664 meter høj bjergtop i området Sankt Georgen am Langsee, et imponerende bygningsværk og ikke mindst fæstningsværk. Borgen tilhører idag familien Khevenhüller(som dog ikke bor på borgen) og der var også tid til at besøge det museum som er indrettet på slottet. Det er muligt at gå den lange vej fra foden af bjerget og op til selve slottet, gennem de 14 vagttårne. På denne dag var kabelbanen op til borgen i stykker, så det var en gåtur på 20 minutter ifølge damen som solgte billetter. Det blev en god gåtur med pæn stigning hele vejen op til borgen, men de mange vagttårne og udsigten derfra er hele turen værd.

IMG_0867
Det første af de 14 vagttårne, op mod borgen Hochosterwitz
IMG_0854
Udsigt fra Burg Hochosterwitz
IMG_0906
Grosser Sauofen

Der var også tid til en vandretur i bjergene omkring byen St. Oswald, et område som er kendt for sine mange vandreruter – så det måtte vi også opleve. Det blev til en god lang vandretur på 4 timer, med masser af frisk luft, sol og natur for alle pengene.
Fra toppen af bjerget – Grosser Sauofen, bliver man belønnet med en imponerende udsigt på begge sider af bjergtoppen. Efter en noget stejl opstigning, var det tid til frokost og til at hvile benene. Herefter gik turen ned igen, denne gang heldigvis ikke så stejlt men ind i mellem måtte store områder af kompakt sne forceres. Efter den veloverståede vandretur, var vi godt stolte af os selv – og resten af eftermiddagen blev velfortjent tilbragt i solen på balkonen.

IMG_0899

IMG_0915