Mig og min computer

Brug de sociale medier

De sociale medier er kommet for at blive…er der ikke et ordsprog eller noget i den stil som siger det. Ihvertfald så er det ikke helt forkert, for de sociale medier er her og er en stor del af vores hverdag, så det er bare med at bruge dem og deres mange muligheder.

Og muligheder er der masser af, det gælder mere om at finde ud af hvilke sociale medier du vil satse på og hvordan du vil bruge dem. At passe sine sociale medier kræver tid, overraskende meget tid når du først kommer igang.

Men samtidig er det også sjovt når der begynder at komme respons på de ting som du deler, og når dine billeder bliver set af andre interesserede på den anden side af kloden.

Som privat person vil de fleste som udgangspunkt vælge Facebook, det er også det sociale medie som primært retter sig mod privat personer som kan oprette et elektronisk netværk med venner, familie mv. og her dele oplevelser og billeder.
Størstedelen af den danske befolkning har da også en Facebook-profil – om de så bruger den er noget andet.

Et andet godt valg som privat person, er Instagram – et elektronisk fotoalbum som du deler med resten af verden via de hashtags/søgeord som du angiver til billedet. Det kan for eksempel være ord om stedet, landet, by, området osv.

Pinterest er også en god mulighed hvis du bruger meget tid på internettet, og gerne vil have et sted at gemme de links som du finder. Her kan du oprette en række biblioteker eller opslagstavler, så du nemmere kan holde styr på dine links. Samtidig kan du følge andres biblioteker eller deres profil, og så pinne deres links i dine biblioteker. Nedenfor har jeg taget et billede af min blog Garnnøgle’s profil på Pinterest.

Pinterest

Husk at være kritisk med de billeder, beskeder og andet som du poster på de sociale medier, når først du har skrevet en opdatering, lagt et billede eller lignende så ligger det der til evig tid. Mange steder kan du dog godt fjerne eller slette et billede eller opdatering, men du ved ikke hvor mange der måske har kopieret det, derudover er der flere sites som gemmer alt hvad der bliver postet på internettet.

Det som du måske synes bare er deling af en privat begivenhed eller andet, kan i de forkerte hænder bruges til noget som ikke var meningen. I ferietiden er der mange som lægger billeder på Facebook fra deres ferie, men det sender samtidig et signal til indbrudstyve om at du ikke er hjemme – så vær opmærksom på hvad du lægger op.  Så med mindre du har opsat strenge sikkerhedsbegrænsninger, så kan du godt regne med at alle som udgangspunkt kan se alt hvad du lægger på nettet.