In Mad & Opskrifter on
21. juni 2016

Sommerlig jordbærtærte med mazarin

Så er det endelig blevet jordbærtid og selvom klassikeren jordbær med fløde smager af sol og sommer, så er det nu også sjovt at kunne udfolde sig i køkkenet med andre desserter med jordbær.
Jeg er selv meget glad for jordbær, og spiser dem gerne som de er – bare som sundt slik, eller på en portion yogurt, eller lignende. Men ind imellem er det også rart at lave en lækker dessert med jordbær, mens de er der i sæsonen.
Det er så her at jordbærtærten kommer ind i billedet, en klassisk og populær kage for mange danskere. Den har den der perfekte blanding af sødme og syrlighed fra de friske jordbær, og så smager det bare godt af sommer.

Lige nu bugner mange haver af de friske, røde bær og mange gårdbutikker har skilte langs vejen med salg af jordbær, så der er masser af muligheder for at få fat på nyplukkede jordbær.

Her får du opskriften på en klassisk jordbærtærte med marcipanbund hvor marcipanens sødme passer rigtig godt til jordbærrenes syrlige friskhed

Et godt tip: Jordbær bevarer bedst deres friskhed, hvis de stilles på køl indtil et par timer før servering. Herefter må bærrene gerne få varmen ved stuetemperatur inden servering – så smager de nemlig bedst og af mest.

Mandelmørdej
100 g sukker
En halv vaniljestang
225 g hvedemel
50 g Original Odense Marcipan, revet
175 g smør
1 æg

Mazarinmasse
100 g Original Odense Marcipan
100 g sukker
100 g smør
2 store æg
2 spsk. hvedemel

Et halvt kg friske jordbær
Flormelis eller smeltet hvid chokolade til pynt

Skrab vaniljekorn ud af vaniljestangen, og bland det godt sammen med sukker. Tilsæt herefter mel og revet marcipan.

Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med æg, til den ikke klistrer. Læg nu dejen i køleskabet i ca. 30 min. til den er kold.

Rør marcipan, sukker og smør blødt og cremet. Rør æggene i et ad gangen og bland med mel.

Rul den afkølede tærtedej ud og fordel den i en smurt tærteform ca. 24 cm i diameter. Fyld tærten med mazarinmasse og bag tærten i ca. 20-25 min. til den er gylden og mazarinmassen stivnet.

Afkøl og dekorer tærten med friske jordbær. Drys med flormelis, eller lav et mønster med smeltet hvid chokolade. Serveres med kold flødeskum eller cremefraiche.

Du kan finde flere opskrifter på www.odense-marcipan.dk

Se andre indlæg:

Previous Post Next Post

Leave a Reply