Udgivet i Glimt fra hverdagen d.
17. juli 2016

Så blev det kortvarigt vinter…

En tur til grænsen mellem Schweiz og Italien, nærmere betegnet passet Gran Saint Bernard som deler landegrænser med både Italien og Schweiz var planlagt – det var vejret så ikke helt. Da vi tog afsted var det høj sol og gode temperaturer, og selv da vi nåede til starten af den overdækkede opkørsel til den nyere del af passet, var vejret fint med sol og sommer.

Undervejs tog vi en impulsiv afstikker op over selve passet, det vil sige ad den gamle vej som blev brugt før den nye tunnel blev bygget. Temperaturen faldt noget hurtigt udenfor, og da vi kortvarigt stoppede for at tage et par billeder – var det en temmelig kold vind som os da bildøren blev åbnet. Manden havde trukket tjansen med at være fotograf på turen, så han tog turen ud i den kolde blæst og var glad for en varm bil at komme tilbage til.

IMG_1147

Efterhånden som vi kørte opad, kunne vi da godt se at der var en hel del småsne på stensiderne, og på græstutterne – men vi var ikke helt forberedte på den vinter som mødte os på toppen af passet, selvom vi vist havde fået alle advarsels-signaler overhovedet. Bilens termometer sagde blot 3 grader og udenfor var der godt med frost og sne….i midten af juli måned.

Så på med mandens fleecejakke som heldigvis lå i bilen, for med mit optimistiske sommertøj(det var jo varmt nok der hvor vi kom fra) var det ikke lige den rette påklædning for dette vinterlandskab.

IMG_1148

IMG_1149

IMG_1150

På nedturen holdt vi lige en gang til ind for at tage billeder, og nu begyndte det dælme at sne – ikke store flager men små fine snekorn.

Nogle af de schweizere som vi mødte undervejs deroppe, var også noget overraskede over de meget lave temperaturer og det er ikke normalt for årstiden at det er så koldt i bjergpassene. Så “lesson learned” – altid at have en god, varm fleece i bilen eller bare checke vejrudsigten inden afgang.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Skriv en kommentar