Udgivet i Mad & Opskrifter d.
27. august 2017

Inspiration til retter på kødfrie dage

Danskere spiser gerne kød – ikke noget at sige til det for vi er et folk som i gennem tiderne er kendt for at være kødspisere. Men det kan nu engang også blive for meget med alt det kød, og så er det rart at kunne nyde et måltid helt uden kød.

Når jeg går på Internettet for at søge efter opskrifter, falder jeg ofte over lækre og indbydende opskrifter som viser sig at være helt uden kød. Opskrifter som jeg i høj grad har lyst til at prøve, for hvorfor ikke nyde de lækre grøntsager og kornprodukter som vores natur har at byde på. Mon ikke de fleste af vores kødretter kan omdannes til kødfri version, det kræver bare lidt fantasi og prøve sig frem med andre produkter.

Jeg er begyndt at følge det som hedder Fuldkornspartnerselskabet, for de har nogle spændende opskrifter og giver gode bud på alternativer til en sund og varieret kost, uden kød. Hvad med at prøve en bønnebøf eller en lasagne uden kød, wraps med grøntsager – mulighederne er mange.

Til inspiration på de kødfrie dage kommer her 5 opskrifter fra Fuldkornspartnerskabet, som samtidig giver dig en god mængde fuldkorn:

Vegetarisk fuldkornslasagne

Ølands falafler

Bønnebøf burger

Vegetarpizza med spinat og ricotta

Fuldkorns wraps med krydret bønnefyld

Ølands-falafler

Fuldkornspizza med spinat og ricotta

Billeder: Fuldkornspartnerskabet og Foodsolutions

Tidligere indlæg Næste indlæg

Skriv en kommentar