Udgivet i Mad & Opskrifter d.
15. marts 2018

Lækre kanelsnegle

Det er bare et eller andet med bagværk og kanel, det smager af mere. Dette gælder ikke mindst for kanelsnegle, som også det lækre sukkerfyld, som gør dem dejligt snaskede og til en lækker sød mundfuld.

Kanelsnegle forbinder jeg med hygge og afslapning, det var ikke noget der blev bagt i mit barndomshjem men det er helt sikkert alligevel en favorit. Søde sager bliver ofte mere spændende og interessante når det er noget som man ikke får derhjemme, men kun hos venner og bekendte.

Det er heller ikke fordi det er besværligt eller tager lang tid at bage kanelsnegle, det er faktisk meget nemt og så er det bare det hele værd, når man sidder med en nybagt kanelsnegl.

Jeg skulle bruge en stor portion kanelsnegle til kollegerne, så jeg lavede denne opskrift i dobbeltportion og derfor er sneglene lidt mindre end hvad de normalt laves. Så denne portion giver ca. 15-16 kanelsnegle i mellemstørrelse. Hvis der ønskes større snegle, rulles dejen bare ud i et tykkere stykke, så at den rullede pølse bliver tykkere og sneglene derved bliver større når de bager.

Kanelsnegle

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hviletid 1 time 15 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 16

Ingredienser

  • 25 gr gær
  • 1 æg
  • 75 gr blødt smør
  • 150 ml mælk
  • 50 gr sukker
  • 1/2 tsk vanillesukker
  • 350 gr hvedemel
  • 1/2 spsk stødt kanel
  • 1/2 spsk stødt kardemomme
  • 1 æg til pensling

Ingredienser til fyld:

  • 150 gr blødt smør
  • 2 spsk stødt kanel
  • 50 gr sukker
  • 100 gr brun farin

Ingredienser til glasur:

  • 120 gr flormelis
  • 2-3 spsk lunt vand

Sådan gør du

  1. Start med at lune mælken, kom smørret i mælken og lad det smelte. Smuldr gæren i mælkeblandingen.

  2. Tilsæt sukker, vanillesukker, kanel, kardemomme og æg, bland det hele godt sammen samtidig med at melet tilsættes lidt efter lidt. Dejen skal være let klistret men samtidig let og smidig. Der må ikke komme for meget mel i dejen, da den så bliver for tør.

  3. Herefter stilles dejen tildækket på et lunt sted i ca. 30 minutter, eller til den er hævet godt.

  4. I mellemtiden kan fyldet tilberedes. Her blandes det bløde smør med sukker, brun farin og kanel. Bland det godt sammen så det bliver en fast, klistret masse.

  5. Når dejen er hævet, kommes den på et meldrysset bord hvor den rulles ud i ca. 1/2 cm's tykkelse. Sørg for at rulle dejen ud i et rektangel, så den er nemmere og mere ensartet at rulle sammen.

  6. Fordel fyldet på den udrullede dej, det kan være lidt svært men fordel det jævnt over hele fladen.

  7. Nu rulles dejen sammen på den lange side, dejen skal rulles så stramt som muligt.

  8. Med en skarp kniv, skæres dejen i skiver på ca. 2 cm's tykkelse. Læg sneglene på en bageplade med bagepapir, og giv dem evt. et let tryk så de bliver lidt fladere.

  9. Herefter skal sneglene stå tildækket og hæve i ca. 45 minutter.

  10. Pisk ægget godt sammen og pensl sneglene, bag dem herefter i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter til de er gyldne og gennembagte men stadig lidt bløde.

  11. Lad sneglene stå og køle af. Når de er kolde, laves glasuren ved at blande flormelis med vand til en tyk konsistens. Sneglene dekoreres med glasuren, og lad det stivne. Glasuren kan evt. tilsættes frugtfarve og sneglene dekoreres med forskellig farver glasur.

Opskriftsnoter

Her er sneglene bagt enkeltvis på en bageplade - vær opmærksom på at de flader ud når de bager. Andre foretrækker at bage sneglene i en bradepande, hvor sneglene får lov til at bage sammen så de brækkes fra hinanden når de skal spises.

Derudover kan sneglene bages enkeltvis og lægges i en papir muffinform, så fyldet ikke løber ud.

 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Skriv en kommentar