Udgivet i Glimt fra hverdagen d.
18. oktober 2016

Efterårsvejr ved Vesterhavet

Der er ikke noget så godt som at blive blæst godt og grundigt igennem på en tur langs Vesterhavet. Det var da også lige hvad søndagen stod på, nemlig en lang gåtur langs stranden ved Blåvand. Sammen med en masse andre – både danskere og tyskere som havde benyttet søndagen i efterårsferien til at nyde det gode vejr (her menes tørvejr) med en tur i naturen. Netop stranden ved Blåvand er speciel, for her ligger fyret ude i klitterne omgivet af resterne fra 2. Verdenskrig, de mange bunkers der ligger som perler på en snor i strandkanten. Bygningsværker som bliver liggende, for det er ganske enkelt for dyrt at fjerne dem og de er for massive til at man kan sprænge dem væk. Så et varigt tegn til vores efterkommere om den krig for mange år siden.

Det er noget fascinerende ved naturens kræfter og luner langs Vesterhavet, og bare mærke fornemmelsen af at blive blæst igennem mens man nyder synet af Vesterhavet.

Ja, jeg er nok præget af en stor forkærlighed for Vesterhavet, efter at have tilbragt hver eneste sommer i det meste af min barndom i et sommerhus ved Vesterhavet. Når de lange lyse sommeraftener blev tilbragt med en gåtur ned til stranden, for at se en blodrød sol gå ned i Vesterhavet mens sandet føg om ørerne.

vesterhav1

klitter

blaavand

 

Af /
Tidligere indlæg Næste indlæg