Udgivet i Glimt fra hverdagen d.
24. november 2013

Har du adventskransen klar ?

Adventskrans med hvide lys

Det er lige straks 1. søndag i advent og så skal vi tænde det første lys i adventskransen. En hyggelig tradition som lyser godt op her vintermørket.

Jeg har altid syntes at det var super hyggeligt at lave min egen adventskrans, det vil sige bruge godt med gran, tørrede blomster og bær, kogler og hvad der nu kan samles sammen fra naturen.

Umiddelbart kunne det godt lyde som en stor og totalt uoverskuelig opgave, men det er faktisk ikke så svært og med en god portion pynt i form af bånd og tørret frugt mv. så skal det nok lykkes.

Hvis du selv vil lave din egen adventskrans vil det nemmeste være, at tage udgangspunkt i en halmkrans som kan købes i mange supermarkeder. Dertil skal du bruge et stort bundt gran, mos, buksbom-grene eller andre grene med grønne blade, røde bær eller tørrede blomster som f.eks. tørrede roser. Derudover skal du bruge bredt silkebånd i rød eller anden julefarve, rulle metaltråd og selvfølgelig 4 store bloklys med metalspyd i bunden.

AdventskransGrangrenene og de øvrige materialer deles i mindre kviste som kan sidde udenpå halmkransen.

Start med at sætte metaltråden fast omkring halmkransen, og placer nogle af de mindre grangrene udenpå kransen, vikl metaltråden rundt om krans og grangrene så grenen bliver siddende. Læg de små grangrene ind mod midten af kransen så halmen er helt dækket. Lad bunden af kransen være fri for gran og andet pynt.

Fortsæt med at dække halmkransen med gran skiftevis med bærgrene, tørrede blomster og grene med grønne, så at du hele tiden lægger det nye lag halvt indeover det tidligere lag og vikler metalsnoren rundt om kransen så pynten bliver holdt fast.

Når halmkransen er dækket helt med grønt og andet naturpynt, sættes de 4 lys på spyd fast i kransen. Silkebåndene kan bruges til at binde om lysene, eller lave flotte sløjfer som sættes på metaltråd som stikkes ned i halmkransen.

Hvis du ønsker lidt mere sjov, kan du også bruge de små metalkugler som findes i alle mulige farver – eller find andte pynt som du synes kunne være sjovt at sætte på adventskransen.

Du kan også købe flotte kranse lavet i pilegrene eller andet naturmateriale som kan pyntes med bånd, julekugler eller hvad du har lyst til.

Det er sådan set kun fantasien som sætter grænser, så det er bare at kaste sig ud i det og prøve det – jeg kan kun anbefale det, det kan godt blive vanedannende når du først kommer igang, og så er det den bedste måde at komme i julestemning på med den dejlige duft af frisk gran.

God fornøjelse 😉

 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Skriv en kommentar