Udgivet i Glimt fra hverdagen d.
26. november 2016

Tag på julemarked i Tyskland

Jeg synes at det er utroligt at vi allerede i næste uge har d. 1. december – men sådan er det hvert år. Hvor forsvandt resten af årets måneder hen. Efter sommerferien så forsvinder ugerne og månederne bare, de flyver afsted og pludselig siger kalenderen december måned.

I morgen søndag er det 1. søndag i advent, og jeg skal have pakket advents lysestagen ud af julekassen, men det bliver først i morgen søndag, for julestemningen har ikke helt indfundet sig endnu. Men det kan måske være at den kan være en god ide, at jeg måske skulle tage en tur til et af de mange julemarkeder som for tiden dukker op i mange byer.

Især Nordtyskland er kendt for deres hyggelige julemarkeder, som gør det lidt nemmere at komme i julestemning og måske få købt en julegave eller to. Det er dejligt at kunne nyde en afslappet gåtur i for eksempel Flensborg, mens der kigges på de forskellige juleboder som har alt fra julepynt, glasnips, udskårne ting i træ til de klassiske boder med varm Glühwein. Julemarkedet ligger på byens gågade og strækker sig fra byens centrale torv på Nordermarkt og ned mod Südermarkt. Hvis du vil opleve lidt mere af Flensborg, kan du tage en tur ned langs havnen og nyde udsigten over til Mürwik på den anden side af fjorden. Eller lad shoppe-genet få frit spil, og køb julegaverne i de mange spændende butikker langs den hyggelige gågade.

Hvis du ikke kan få nok af julemarkeder, er der også julemarkeder i Lübeck, Hamborg og Berlin. Især julemarkedet i Berlin, tiltrækker rigtig mange mennesker og er superpopulært.

Så riv en dag eller to ud af kalenderen, tag familien med og nyd julestemningen på et af de tyske julemarkeder, eller for den sags skyld et af de mange danske julemarkeder som findes mange steder i landet.

Christmas candle houses

Af /
Tidligere indlæg Næste indlæg