Udgivet i Mad med mere d.
6. februar 2011

Danske rodfrugter er blevet mere populære

Pastinak, rødbeder og selleri er klassiske danske rodfrugter, men sammen med persillerod, gulerødder og søde kartofler har de over det seneste år oplevet en renæssance og en eksplosiv vækst i salget på 20 procent.

Størst fremgang har der været for jordskokker, hvor salget er steget med 40 procent alene i løbet af det seneste år.

”Forbrugerne har mere fokus på danske råvarer i sæsonen, end vi tidligere har oplevet. Tendensen er, at det nordiske køkken er blevet mere populære, og der er kommet mange nye måder at anvende dem på. Endelig er danskernes stigende interesse for sundhed også stimulerende for interessen,” siger kategorichef Henrik Nielsen, Coop.

Rodfrugter kan nemt bruges i en cremet suppe, hvor de først koges og så blendes – her er kartoffelsuppe en kendt klassiker. Eller prøv et indbydende fad med ovnbagte rodfrugter til en gang frikadeller…der er uanede muligheder for at bruge de danske rodfrugter i madlavningen, det handler bare om at være tænke lidt alternativt og finde inspiration i ugebladene, kogebøger eller finde opskrifter på internettet.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Skriv en kommentar