Udgivet i Mad med mere d.
31. maj 2015

Så blev det endelig rabarbertid

Efter lang tids tålmodig venten, er det endelig langt om længe blevet tid til rabarber igen. En kæmpe portion er blevet høstet, og de eksisterende planter er blevet tyndet godt ud så der kan være luft og energi til de mange nye stilke som er på vej.

Rabarber er for mig et tegn på forår og sommer, og er det bedste når de er klar til at blive høstet. Det gode ved netop rabarber er, at de bliver ved med at lave fine, nye rabarber lige meget hvor mange man fjerner. I mit barndomshjem fik vi ofte om sommeren serveret ovnstegt kylling med lun rabarberkompot med rabarber fra haven, hjemmelavet agurkesalat og nye kartofler – enkelt og så smagte det så godt.

Igår blev der så skyllet og snittet af de mange rabarber. De fine, tynde stængler blev blandt andet brugt til en portion muffins samt de sidste kom i separat pose til senere brug for en rabarberkage med smuldredej.

De mellemstore og helt store stilke blev snittet hver for sig og kom i hver sin pose til fryseren, så kan der blive til suppe , marmelade eller en portion grød. Nogle af de ikke så store stilke blev snittet og kom i en gryde, og så blev der lavet årets første hjemmelavede rabarbergrød på friske rabarber. Det smagte bare godt – en klassisk dansk dessert.

Rabarber1

Rabarber2

Rabarber3

Tidligere indlæg Næste indlæg

Skriv en kommentar