Udgivet i Mad & Opskrifter d.
16. juni 2019

Lækker roulade med friske jordbær

Det er endelig blevet sommer – kalenderen siger i hvert fald juni og temperaturerne udenfor er da også kommet op over de 20 grader. Med det følger sæsonen for friske jordbær – masser af friske, sprøde jordbær. Du kan ikke få for mange jordbær, de er sunde og består primært af vand – så det er bare med at spise løs, det giver højest motion når du skal af med væsken igen.

De danske jordbær har en hel speciel smag og efter at have modnet under de nordisk solstråler smager de af sol og sommer.

De danske jordbær har heldigvis kort vej til butikken, og de bliver plukket, når de er spiseklare – hvilket har stor betydning smag og sødme i bærrene. De danske jordbærsorter er også blødere og mere delikate, fordi de ikke behøver at blive transporteret så langt og derved skal modnes undervejs.

Her får du opskriften på en lækker jordbærroulade med friske jordbær – opskriften er fra Odense Marcipan

Jordbær roulade

Ret Dessert
Køkken Nordisk
Keyword jordbær, roulade
Antal 1 stk

Ingredienser

Jordbærcreme

  • 100 g jordbær
  • 2 dl piskefløde
  • 600 g hvid chokolade (hakket)

Marcipan lagkagebunde

  • 4 store æg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g Original Odense Marcipan

Topping

  • 1 bakke friske jordbær
  • 200 g rød Marcipan
  • 25 g sort Marcipan
  • indfarvning med rød pastafarve kan også give et flot indtryk

Sådan gør du

  1. Jordbærcremen skal helst laves dagen i forvejen, så den kan nå at sætte sig inden brug. Hak jordbærrene fint og hæld dem sammen med fløden, derefter skal det koges op og hældes over den hvide chokolade. Pisk chokolademassen godt sammen og sæt den på køl til dagen efter, så cremen bliver helt fast.
  2. Marcipan lagkagebunde: Pisk æg og sukker til en luftig masse – der skal piskes ret længe, før massen bliver rigtig luftig. Derefter sigtes hvedemel og bagepulver over i æggemassen og det hele vendes forsigtigt sammen, så man ikke pisker luften ud af æggene. Dejen hældes ud på en bageplade med bagepapir.
  3. Smør den ud som en firkant og bag den ved 220° C i ca. 6-8 min. Bunden må ikke få for meget, da den så knækker, når den skal rulles sammen til en roulade. Når bunden er bagt færdig, kan den med fordel pakkes ind i film, så den ikke bliver tør.
  4. Samling: Lagkagebunden drysses med en smule sukker og vendes om på et stykke bagepapir, så bagesiden vender ned mod bordet. Pisk jordbærcremen fast og smør den ud på roulade bunden. Husk at gemme en lille smule til at smøre uden på rouladen, for at få marcipanen til at hænge fast senere i processen.
  5. Skær de friske jordbær fint ud og drys dem ud på hele rouladen, inden rouladebunden rulles sammen. Start i den ene ende og rul rouladen stramt hele vejen, for at undgå huller i rouladen. Når den er rullet, sættes den på køl for lige at sætte sig en smule.
  6. Bland imens den sorte og den røde marcipan, for at få en bordeaux farve, som rouladen skal overtrækkes i. Marcipanen rulles ud som et stort stykke i samme størrelse som rouladen, så man kan rulle det hele vejen rundt om. Det er en god idé at bruge flormelis til at rulle marcipanen ud med, så den ikke hænger fast i bordet.
  7. Smør et fint lag jordbærcreme på ydersiden af rouladen, inden den får marcipan omkring sig. Det hjælper med at holde marcipanen på plads, så den ikke glider af. Derefter skæres enderne af, hvis man har fået lavet nogle mindre skarpe ender, og rouladen er derefter klar til servering.
Tidligere indlæg Næste indlæg

Skriv en kommentar