I køkkenet

Rabarbermuffins med marengs

Det er sommer, og så skal der selvfølgelig bruges friske rabarber i madlavningen. Da jeg godt kan lide at bage, er det oplagt at der naturligvis skal være rabarber i noget bagværk. Det er bare med at bruge sommerens friske bær og frugter i madlavningen, for det giver god smag, flotte farver og så er dte sundt.

Rabarber egner sig rigtig godt til kager, fordi det udover en fin lyserød farve også giver en frisk og let syrlig smag til den søde kage, og samtidig så tilfører den fugtighed til det færdige bagværk.

Jeg bruger ofte rabarber i muffins, og her har jeg prøvet en ny variant med rabarber og mørk chokolade, samt en lille krølle på halen, nemlig med marengs på toppen. Hvilket fungerer rigtig godt.

Opskriften rækker til 12 muffins

Bagetid: 20 min ialt

150 gr tynde røde rabarber
80 gr mørk chokolade
250 gr hvedemel
100 gr sukker
1,5 tsk bagepulver
2 æg
100 gr smør
9 spsk mælk

Rens rabarber og skær den hvide bund væk. Skær rabarber i stykker af ca. 1 cms længde. Hak chokoladen fint.

Del æggene, og pisk ægeblommerne med halvdelen af sukkeret til det er lyst og cremet. Tilsæt mel, mælk, bagepulver og smør, og rør det sammen.

Tilsæt chokolade og rabarberstykker. Fordeles nu i 12 muffinsforme, formene skal kun fyldes 3/4 op da det hæver under bagning.

Bag muffins ved 180 grader i ca. 10 minutter.

Imellemtiden piskes æggehvider med resten af sukkeret, til det er helt stift.

Når muffins har bagt de 10 minutter, tages de ud og marengsmassen sprøjtes ud på muffins.

Sæt kagerne i ovnen igen, og bag dem yderligere 10 minutter, til marengsen er gylden.

IMG_1104

IMG_1107