Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Kirsebær clafoutis
Det er kirsebærtid, og en dessertklassiker i det franske køkken er netop Clafoutis med kirsebær.
Udskriv
Pin Recipe
Forb. tid
15
minutter
min
Tilb. tid
35
minutter
min
Samlet tid
50
minutter
min
Ret
Dessert
Køkken
Fransk
Antal
4
personer
Ingredienser
3
æg
2
dl
fløde
2
spsk
Mascarpone
80
gr
sukker
1
tsk
vanillesukker
100
gr
hvedemel
0,5
dl
mælk
Sådan gør du
Halver kirsebærrene og tag stenen ud. Lægges i et smurt ovnfast fad.
Pisk æggene sammen med sukker og vanillesukker til en cremet og lys æggesnaps. Tilsæt fløde, mælk, Mascarpone og mel. Bland godt sammen.
Fordel æggemassen over kirsebærrene. Bages i ovnen ved 180 grader i ca. 30 - 35 minutter til overfladen er gylden, og æggemassen er let stivnet.
Server lun med flødeskum eller vanilleis til.
Keyword
clafoutis, kirsebær