Glimt fra hverdagen

48 timer i Trondheim

For nylig tilbragte jeg et par dage i Trondheim, oprindeligt troede jeg at turen gik til Oslo men sådan skulle det ikke gå og turen gik i stedet til Trondheim. En by som jeg forbinder med langt nordpå i Norge og ikke mindst med masser af sne. Godt nok var det ikke vintertøjet som var pakket ned, altså med henblik på at være ude i sneen men et praktisk problem, som kunne løses hvis det blev relevant.

Vel ankommet til Trondheim, viste det sig så at det med det manglende store vinterudstyr ville på ingen måde blive et problem, for sneen var noget svær at få øje på. På turen fra lufthavnen og ind til byen, kørte vi da forbi et par mindre snedynger inde i vejkanten men det blev også ved det. Temperaturen var da også klart på den positive side af 0, mobilen angav temperatuen ved aftentid til at være 5 grader. Noget mere end de kolde og frysende grader som var i København da jeg tog derfra.

Det blev et rigtigt positivt bekendtskab med Trondheim, en hyggelig by med et spændende havnemiljø – selv her ved vintertid. En gåtur langs bryggen endte ved den imponerende Nidarosdome – som er Norges vigtigste kirke, for det er her at landets konger i tidligere tider er blevet kronet, nu afholdes blot en indsættelsesceremoni når nye kongelige indsættes på tronen. Byen var i gamle dage landets hovedstad, så det har været en by med betydning og historie.

Der var da også tid til nyde en øl på en af de mange restauranter langs havnefronten – og det var vel at mærke på en udendørs terrasse med gasvarmere – men alligevel i februar måned.