I køkkenet

Rødgrød med fløde

Jeg elsker simpelthen bare rødgrød og alle andre former for frugtgrød – uanset om det er æblegrød, ferskengrød, rabarbergrød eller den klassiske rødgrød.

Der er masser af frisk frugt i haverne, butikkerne og på de lokale markeder, frugt som ligger og indbyder til at lave de lækreste desserter. En af de enkleste desserter som bare smager supergodt er frugtgrød, en ret som både kan laves og om vinteren hvor der findes mange forskellige poser med frossen frugt som snildt kan bruges i skål rødgrød.

Du kan variere indholdet i en rødgrød afhængig hvad du har til rådighed af bær og frugt – du kan blandt andet bruge jordbær, hindbær, solbær, ribs, blommer, kirsebær, rabarber, brombær eller hvad du kan finde af frugt og bær med en rød farve.

Du kan nøjes med at bruge blot 2-3 forskellige bær eller frugter, eller som i denne opskrift bruge 4 forskellige som alle er med til at give en god kraftig smag.

Opskriften her er til 4 personer

300 gr friske rabarberstilke
250 gr jordbær
200 gr solbær
200 gr ribs
250 gr kirsebær
150 gr sukker
4 spsk majsstivelse eller grødstivelse

Rens rabarberstilkene, skær det nederste hvide fra og skær stilkene i stykker af 2 cms længde.

Skyl de øvrige bær, fjern sten i kirsebærrene og stilke i diverse bær.

Kom rabarber, ribs og solbær i en gryde med en sjat vand og lad det koge ved svag varme i 6-8 minutter.

Si den kogte frugtsaft fra og kom saften tilbage i gryden, tilsæt jordbær og kirsebær og lad det få et opkog.

Majsstivelsen eller grødstivelsen røres ud i et glas med koldt vand, hæld den i frugtsaften i en tynd stråle samtidig med at der røres godt.

Frugtgrøden hældes op i en flot skål og drys lidt sukker henover så at der ikke bliver dannet skind på toppen af grøden. Sæt grøden til afkøling og server den med kold mælk og fløde til.