
Luksuskonfekt med både sødt og salt
Med præcis 1 måned til juleaften, så er det så småt tid til at gå igang med planlægningen af alle de ting som skal laves til den søde tand. Der skal jo gerne være lidt af hvert og noget for enhver smag. Normalt er marcipan og nougat en klassiker som julekonfekt, men det er også sjovt at prøve noget nyt og eksperimentere med smage. Ikke mindst med det sur-søde eller nærmere salt-søde som i disse konfektstykker med kokos og saltkaramel. Puha, jeg bliver helt lækkersulten bare ved at skrive om dem.
Disse konfektbidder med kokos og saltkaramel kan virke lidt udfordrende som julekonfekt, men de smager fantastisk. Smagen er en helt speciel kombination af det søde og det salte, nøje afbalanceret. De tager lidt tid at lave og har forskellige elementer, men det er det hele værd.
Da der er flere elementer i opskriften, skal du gerne have god tid til at lave konfekten, du bør ihvertfald regne med minimum 1 time. Opskriften rækker til 14 stk. lækker konfekt med kokosmarcipan og saltkaramel.
Luksuskonfekt med både sødt og salt
Ingredienser
- 75 g sukker
- 100 g creme fraiche 35%
- 25 g glukose
- 25 g saltet smør
- 150 g Odense Marcipan Kokos
- 100 g Lys Chokolade
- Kokosflager
- Flagesalt
Sådan gør du
- Kom sukkeret i en gryde og varm op ved høj varme til det karamelliserer og bliver lysebrunt. Sænk derefter temperaturen og tilsæt creme fraiche og glukose. Kog op til 105° C og køl derefter ned til ca. 40° C. Blend/pisk smørret i, for at få en helt glat og lækker karamel.
- Gryden med karamel dækkes med husholdningsfilm og sættes til side (kan med fordel laves dagen før og stå ude ved stuetemperatur). Den kan blive for hård og svær at arbejde med, hvis den opbevares på køl.
- Rul marcipanen ud til en firkant på ca. 8×14 cm og skær ca. 12-14 mindre stykker á 2×4 cm.
- Dyp stykkerne i tempereret chokolade (op til kanten). Kom karamelmassen i en sprøjtepose og sprøjt det i et mønster på toppen af marcipanstykkerne.
- Konfekten kan pyntes som vist på billedet, ved at drysse en smule flagesalt over karamellen og pynte med kokosflager.
Opskriften er fra Odense Marcipan