Marengs er oftest noget som hører til barndommen, når der blev serveret is og der så kom en skål med marengs i forskellige farver. Her er de lavet i 3 forskellige farver, som gør det lidt sjovt at se på.
Pisk æggehviderne godt sammen, og tilsæt 3 spsk sukker som piskes sammen med æggehviderne. Herefter tilsættes salt, samt lidt efter lidt resten af sukkeret samtidig med at der piskes godt. I starten vil massen være luftig og let.
Lad maskinen piske i æggemassen i ca. 15 minutter indtil massen er blevet tyk og har fået en glat og blank overflade. Massen vil nu danne spor når piskeriset kører rundt.
Fordel æggemassen i 3 skåle, og tilsæt et par dråber frugtfarve til de enkelte skåle og rør godt rundt så farven bliver jævnt fordelt. Hvis der ønskes en kraftigere farve, så tilsæt 1 eller flere dråber frugtfarve.
Hver af de 3 æggemasser kommes i hver sin sprøjtepose med en stjerneformet tylle og lav små cirkelformede toppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Det er op til smag og behag hvor store toppene skal være, her er de lavet i ca. 4-5 cms bredde.
Bag marengstoppene i ovnen ved 100 grader i ca. 1 time, sluk for ovnen og lad toppene stå i ovnen i 10 minutter med ovndøren lukket. Tag dem ud og lad dem køle på en rist.