Rabarber skylles, den hvide bund skæres fra og resten af stænglen skæres i ca. 1,5 - 2 cm brede stykker.
Rabarberstykkerne kommes i en stor gryde sammen med vandet. Gryden varmes op til kogepunktet, lad det stå og småkoge indtil rabarberne er kogt ud.
Kom de kogte rabarber over i en si eller saftklæde, og lad saften dryppe igennem. Du kan evt. ryste sien ind imellem, men lad være med at mase rabarberresterne ud for så bliver saften bare grumset og uklar. Du kan med fordel si rabarberresterne over et par omgange, så al saften kommer ud.
Hæld saften over i en gryde og varm saften næsten op til kogepunktet. Tilsæt sukker og lad det blive opløst.
Bland gelerings-stivelse med lidt sukker og tilsæt det til suppen, lad det få et hurtigt opkog. Brug en ske til forsigtigt at fjerne eventuelt skum som har lagt sig ovenpå suppen.
Hæld suppen over i en skål og lad den køle, drys evt. med sukker så der ikke dannes skind på overfladen.
Noter
Hvis stilkene ikke er for grove, kan du gemme rabarberresterne og bruge dem i en marmelade sammen med for eksempel jordbær.