I køkkenet

Henriks rabarberkage med marcipansmuldredej

Rabarberkage med marcipan
Det her er en dessert som min mand altid står for – det er ganske enkelt blevet en klassiker fra hans side, og jeg nyder den lige meget hver gang. Det smager nu også bedre når det ikke er en selv som har lavet retten, og så er det dejligt at blive forkælet med en lækker rabarberdessert.

Vi plejer at spise desserten med pisket kold flødeskum til, mens kagen er stadig er lidt lun så flødeskummet lige kan smelte lidt.

Mængde-angivelsen nedenfor er kun i cirka angivelse, da opskriften ikke er fast og laves på gefühl – manden vil ihvertfald ikke ud med hvor meget der bruges af hver af ingredienserne, så derfor bliver det cirka-mængder.

Til kagen skal du bruge:

1 bundt rabarber – 7-8 gode stilke
Håndfuld sukker
1 spsk kartoffelmel

Smuldredej:
Ca. 50 gr stegemargarine
Stor håndhuld hvedemel
Håndfuld sukker
Marcipan – mængde efter smag

Toppen og bunden skæres af rabarberne, skyl dem og skær stænglerne i 1,5 – 2 cm lange stykker. Fordeles i et smurt ovnfast fad, og drysses med en blanding af sukker og kartoffelmel.

Til smuldredejen hakkes stegemargarinen med melet til en grynet masse som mest minder om revet ost, tilsæt sukker og groftrevet marcipan.

Fordel dejen over rabarberne og bag kagen i ovnen ved 200 grader i 35-40 minutter.