Glimt fra hverdagen

The Helsingør Sewing Club

En gribende personlig fortælling, inspireret af virkelige hændelser som fandt sted under 2. Verdenskrig. I bogen følger vi Cecilie som har mistet sin bedstemor for kort tid siden og nu skal rydde op i hendes lejlighed. Da hun rydder op i bedstemoderens kælderrum, opdager Cecilie en gemt æske hvis indhold vækker hendes nysgerrighed og ikke mindst hendes undren. For hvorfor ligger det pludselig her og ikke mindst har hun aldrig kendt til æskens eksistens, den har hendes bedstemor holdt godt gemt.

Sideløbende med nutidens handling, følger vi den unge Inger i det besatte Danmark i 1943. Hun er midlertidigt flyttet fra København og op til sin onkel og tante i Helsingør. Her møder hun en anden side af krigen, nemlig en bevægelse som arbejder i det skjulte og under farlige vilkår, for at hjælpe at hjælpe folk til Sverige. Undervejs forelsker hun sig i den unge David som sammen med sin mor skjuler sig i Helsingør, indtil de kan blive sejlet i sikkerhed på den svenske side.

Skæbnen vil dog ikke at de to unge skal være sammen, grundet tyskernes forfølgelse af jøderne og Inger når ikke at fortælle David at hun har forelsket sig i ham, inden han må tage turen over Øresund. I stedet gifter Inger sig med en lokal ung mand som har et godt øje til hende, de får børn og lever et stille familieliv. Inger elsker sine børnebørn og Cecilie forguder sin bedstemor, så hendes død er et stort tab men med fundet af den skjulte æske, får hun pludselig et indblik i bedstemoderens unge år og hvad der skete under fiskerbyen Helsingørs rolige overflade.

En stærk fortælling, som trods sine opdigtede hovedpersoner, fortæller en historie om hændelser som har fundet sted med mange danskere i hovedrollerne for at hjælpe jøder i sikkerhed under krigen. Flere af de karakterer som vi møder i løbet af handlingen, var en del af de virkelige begivenheder og modstandsbevægelse som modsatte sig den tyske besættelse af landet. Heraf opstod også Helsingør Syklub.

Forlagets tekst

Helsingør, Danmark, 1943

Under den tyske besættelse af Danmark, bliver den unge Inger Bredhal en del af den danske modstandsbevægelse og risikerer sit liv for at redde danske jøder til sikkerhed i Sverige.

København, 2018

Inger’s barnebarn Cecilie Lund, sørger over hendes død da en mystisk opdagelse under oprydning af Inger’s lejlighed trækker tråde til fortid og nutid. Godt gemte hemmeligheder ser pludselig dagens lys, og Cecilie lærer historien om bedstemoderens mod og heltegerning, samt ikke mindst venskab, kærlighed og at stå ved det rigtige.…uanset om du har alt at miste.

Udgivet: April 2022 (Paperback), Januar 2022 (ebog)
Forlag: One More Chapter
Sider: 384
Sprog: Engelsk

Her kan du finde bogen

Paperback – The Helsingør Sewing Club
ebog – The Helsingør Sewing Club