I køkkenet

Malene Koudahl og dagens opskrift: Æblekage med rugbrød

Det er godt at have et bredt udvalg af forskellige opskrifter at vælge imellem når det gælder om at bruge æbler i madlavningen, nærmere betegnet til desserter og kager.

Jeg har et udvalg af opskrifter som jeg skifter i mellem, afhængig af humør og hvordan vejret er udenfor. Denne opskrift er mere som en kage, men er god lun med en klat flødeskum til, hvis der skal hygges i en lidt grå og kedelig weekend. Samtidig er den da også lidt sund fordi den indeholder rugbrød, mon ikke det argument godt kan bruges som grundlag for en god portion æblekage…..

Du skal bruge:

3 æbler
150 gr mørkt rugbrød
75 gr smør eller stegemargarine
75 gr farin
75 gr hvedemel
1 æg
1 tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel
1 dl mælk
2 spsk kanelsukker

Start med at smuldre rugbrødet, så det minder om groft rasp, alternativt kan du også bruge et rivejern men jeg synes bare at det er mere besværligt, så jeg foretrækker at smuldre det eller hakke det med en kniv.

Bland smør sammen med farin, til det bliver godt cremet, tilsæt ægget og bland det hele godt sammen.

I en skål blander du hvedemelet med bagepulver, kanel og det smuldrede rugbrød. Bland det sammen med smør og farin samt mælk, fordel det i en smurt bradepande.

Skyl æblerne, del dem i både og fjern kernehuset. Bådene skæres i tynde skiver som lægges ovenpå dejen, tryk dem lidt ned, så de ligger fast.

Drys med kanelsukker og sæt kagen i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Pisk en god portion flødeskum, som evt. kan smages til med lidt vanillesukker.

Du kan også variere opskriften ved at tilsættes 30 gr finthakkede hasselnødder.

Kage med rugbroed og aebler