DIY

Mine hjemmelavede stearinlys

Det er faktisk ikke sælig svært at lave sine egne stearinlys, selvfølgelig kan jeg købe flotte og sjove stearinlys i butikkerne, men det er nu sjovt selv at lave sine egne personlige lys. Jeg har ikke prøvet det før, kun set det beskrevet i bladene og læst om det, men har haft lyst til at prøve det og så er det en god måde at få brugt de mange lys-stumper som jeg troligt samler sammen når købe-lysene brænder ned.

Jeg skal gerne indrømme at jeg har et højt forbrug af stearinlys, ikke så meget fyrfadslys men både bloklys og almindelige høje lys. Der er bare noget specielt over tændte stearinlys i en flot stage, det giver blødt og levende lys.

At lave sine egne stearinlys derhjemme er ikke bare hyggeligt, det har også en række fordele. For det første giver det mulighed for selv at bestemme hvilke materialer der indgår i dine lys, om det skal være stearin eller paraffin. Du kan også vælge at bruge naturlige dufte og æteriske olier for at sætte et personligt præg på dine lys, hvis du godt kan lys med duft. For det andet kan det at lave lys derhjemme være et billigt alternativ til at købe dem i butikkerne.

Det var sjovt at prøve, det gik rimeligt nemt – lysstumperne blev smeltet over vandbad til stearinen var helt flydende. Så blev den hældt i silikoneforme med en væge – vægen blev lige holdt på plads med en træpind indtil stearinen er stivnet.

Ved at smelte lys-stumper i vandbad
Første form fyldt med flydende stearin
Fyldte lysforme