I køkkenet

Risotto med rødkål og Gorgonzola

Selvom julen forlængst er overstået, med traditionelle retter som flæskesteg og and med rødkål så er det ikke fordi at vi behøver at glemme alt om rødkål.

I de fleste dagligvarebutikker kan der heldigvis stadig findes et enkelt rødkålshoved, og det er jo supersundt så hvorfor ikke udnytte det. Her har jeg valgt, at lave en fordansket version af den klassiske italienske risotto med radicchio – den italienske variant af rødkål. Radicchio er på størrelse med en hjertesalat og er ikke helt så lilla som den danske rødkål, men har nok mere en bordeaux nuance.

Risotto med rødkål og gorgonzola – beklager at billedet blev lidt utydeligt

Ingredienser til 4 personer:

3,5 dl risotto ris (Arborio men du kan også vælge at bruge almindelige grødris, du skal bare ikke bruge almindelige parboiled ris da de indeholder ikke nok stivelse)
100 gr Gorgonzola
1/8 del rødkålshoved
1 løg
100 ml tør hvidvin
6 dl grøntsagsboullion
God klat smør
Revet parmesan
Olivenolie

Start med at pille skrællen af løget, og hak det fint. Løget brunes nu gyldent i en gryde med smør og olie.

Hak rødkål eller riv det på et rivejern, og kom det i en gryde med smør. Tilsæt 1 glas vand og lad det stå og simre til det lige knap er kogt.

Kom risene i gryden med løg, samtidig hældes hvidvin’en i og lad risene opsuge væden. Herefter tilsættes boullion i små portioner, lad risene opsuge væden inden du kommer mere boullion i risene. Husk at røre i risene med jævne mellemrum.

Når risene ikke optager mere væde, slukkes for varmen. Tilsæt en god klat smør og en håndfuld revet parmesan samt Gorgonzola skåret i små stykker og lad gryden stå i 2 minutters tid.

Server risotto’en med revet parmesan til.