Udgivet i Skriblerier om strik d.
3. september 2010

At hækle amigurumi-figurer

yarn doll
Jeg har altid strikket, og det med at hækle har ikke altid haft den store interesser, nok også fordi det kræver at man hele tiden kigger på det man er igang med og ikke som et strikketøj som man kan sidde og strikke på mens der ses fjernsyn eller læses en bog.

Så det er egentlig først indenfor de sidste år at jeg rent faktisk har fået øjnene mere op for det at hækle, tidligere blev det kun til de traditionelle grydelapper som godt nok også holder længe, bortset fra når de kommer i kontakt med flammerne på et gaskomfur.

Indtil videre har jeg hæklet de klassiske bedstemor-firkanter som er blevet sat sammen til babytæpper, men på et eller andet tidspunkt må jeg begive mig videre op af hæklingens trappestige og prøve noget nyt.

Så var det lige at jeg kom til at tænke på de små amigurumi-ting som mange håndarbejdsbloggere stolt viser frem på deres blogs, og puha hvor er de flotte de små figurer.

Men men men, det er jo lige præcis humlen i det, det med størrelsen på det hæklede – for der jo noget småt noget med tyndt garn og så videre. Hvordan mon det vil gå……

Nå, nu behøver jeg jo ikke starte med at kaste mig ud i amigurumi-hæklingen lige nu og her, jeg kan jo passende starte med lidt research på nettet for at finde nogle søde og passende opskrifter.

Så her er resultatet af min “markedsundersøgelse” af hvor der findes opskrifter online på amigurumi-figurer.

http://kandjdolls.blogspot.com/ – her er opskrifter på alle mulige hæklede dyr og dukker

http://greatamigurumi.blogspot.com/ – blog udelukkende med links til gratis opskrifter på amigurumi

http://freeamigurumipatterns.blogspot.com/ – blog med stor samling af links til gratis opskrifter

http://amilist.blogspot.com/ – Ami Lists blog med mange sjove hækle-opskrifter som er ganske gratis

Download gratis ebog med 7 amigurumi-opskrifter på CrochetMe

Der findes også rigtig mange bøger med amigurumi-opskrifter, se bare her hvad der findes – du kan enten klikke på billederne eller på titlen under billedet for at se mere om bøgerne:

Amigurumi Amigurumi-world Creepy Cute Crochet
Kyuuto! Japanese Crafts! Amigurumi Super-cute Crochet
Tidligere indlæg Næste indlæg

Skriv en kommentar