Æblekage med smuldredej
Denne æblekage er en klassiker og et sikkert hit når der skal lidt godt på bordet. Kagen er utrolig nem at lave, og toppen kan snildt varieres med for eksempel hakkede nødder, marcipan, eller æbler og rosiner kan udskiftes med rabarber, eller andet frugt med en fast konsistens.
Æblerne som skal bruges i kagen, skal være deciderede madæbler eller æbler som er faste, ellers smatter æblerne bare ud under bagningen og så bliver det mere æblemos.
Æblekagen serveres lun med iskold flødeskum eller vanilleis til.
Opskriften rækker til 4 personer
6-7 æbler
Håndfuld rosiner
Kanel
100 gr stegemargarine
100 gr hvedemel
100 gr sukker
Æblerne skylles, skæres i kvarte og kernehuset tages ud. Æblerne kan godt skrælles, men jeg synes nu at det giver mere smag og bid hvis skrællen stadig sidder på.
Skær æblerne i ikke for tykke både og fordel dem i et smurt ildfast fad. Her er der brugt 2 forskellige slags æbler.
Drys med kanel, hvor meget kanel du vil komme på er en smagssag – jeg kan godt lide kanel, så der kommer gerne en god portion ovenpå æblerne.
Fordel en god håndfuld rosiner over æblerne, ryst eventuelt fadet så at rosinerne fordeler sig og falder ned mellem æblerne.
Hak stegemargarine sammen med hvedemel, til det ligner groft revet ost. Tilsæt sukker og bland godt sammen.
Fordel smuldredejen henover æblerne, ryst fadet let så smulderet sætter sig ned om æblerstykkerne.
Æblekagen bages i ovnen ved 200 grader i 35-40 minutter, til toppen er gylden og sprød.
Velbekomme…