I køkkenet

Hjemmebagte kokosmakroner

Det er ikke så ofte at jeg bager kokosmakroner – det er egentlig lidt dumt for de er jo meget nemme at bage. På en eller anden måde synes jeg at det er så besværligt at lave de fine små toppe, de vil ikke hænge sammen og se pæne ud. Herefter opstår så det næste problem, for når de så kommer i ovnen så splatter de ud eller smuldrer. Så det er ikke en disciplin som bliver praktiseret særlig meget i mit køkken.

Nu havde jeg så pludselig lyst til at kaste mig ind i kampen igen og vupti så lykkedes det bare. Hvad gjorde jeg så anderledes denne gang ? – det ved jeg faktisk ikke. Hermed er opskriften givet videre.

Hjemmebagte kokosmakroner

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Samlet tid 22 minutter
Ret Bagværk
Antal 15 stk

Ingredienser
  

  • 2 æg
  • 150 gr sukker
  • 200 gr kokosmel
  • 2 spsk mel
  • 1 tsk vanillesukker
  • 2 spsk flydende smør
  • Mørk chokolade

Sådan gør du
 

  • Pisk æg og sukker godt sammen til det bliver en lys og luftig creme.
  • Tilsæt kokosmel, vanillesukker, mel og flydende smør, og bland sammen til en fedtet masse.
  • På en bageplade med bagepapir, sætter du med 2 teskeer en række små toppe i den størrelse der passer dig bedst. Jeg formede toppene med hænderne, for det giver en bedre fornemmelse med at få toppene faste. Sørg for at toppene har nogenlunde samme størrelse og ikke er for løse.
  • Bages i ovnen ved 170 grader i ca. 10-12 minutter, hold lige øje med dem undervejs så de ikke bliver for hårdt bagte.
  • Når kagerne er kølet helt af, kan du dyppe bunden i smeltet mørk chokolade – det smager også rigtig godt